Hout Luyten: een familiezaak in hart en nerven heet jou welkom

Over ons

Hout Luyten werd opgericht in 1918. Ook al is dat meer dan een eeuw geleden, toch bleef het DNA van de zaak al die tijd identiek: de familiale sfeer, de aandacht voor topkwaliteit, het professionele advies en de liefde voor de vakman.

Sinds dag één gaat Hout Luyten over van vader op zoon – of dochters, zoals je verder leest. Denis Luyten, die de eerste steen legde, werd in 1953 opgevolgd door Leopold. In 1986 nam Alfons de fakkel over als afgevaardigd bestuurder. In die eeuw evolueerde Hout Luyten van eenmanszaak over BVBA tot een gezonde NV. Vandaag de dag staan de dochters van Fons en Vicky – Marie, Claire en Florence – mee aan het roer.

Hout Luyten bleef altijd trouw aan zijn wortels. Het bedrijf is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke locatie, aan de Molenstraat te Morkhoven. 20 arbeiders, 20 bedienden en 2 vertegenwoordigers geven elke dag het beste van zichzelf om jou als vakman te ondersteunen.

Vandaag de dag staan de dochters van Fons en Vicky – Claire, Florence, Marie en Charlotte – mee aan het roer.

Technisch tekenaar Dieter is de 4de generatie dat bij Hout Luyten werkt. Ook zijn vader, grootvader en overgrootvader waren bij onze familiezaak aan de slag. Dat illustreert de warme, menselijke aanpak. Dat merk je ook als vakman, wanneer je kiest voor Hout Luyten als partner voor jouw materiaal.

Kom jij even kennismaken?

Hout Luyten heet jou van harte welkom als vakman. Om onze toonzaal te bezoeken. Ons assortiment te ontdekken. Samen een boom op te zetten over het vak. Maak een afspraak, en wij zetten alvast de koffie voor je klaar.

Een hart voor de vakman, een hart voor de wereld van de vakman

Hout Luyten maakt onlosmakelijk deel uit van de gemeenschap. Van Morkhoven, van de streek en van de hele wereld om ons heen. Dat merk je aan de maatschappelijke projecten die wij steunen. Daarmee willen wij een steen verleggen in het leven van de mensen om ons heen.

Lolo Deco

Hout Luyten heeft een hart voor de vakman. In eigen streek, maar ook in landen zoals Madagascar. Op het grootste eiland van Afrika ondersteunen we het initiatief Lolo Deco, waar creatieve vrouwen tekenen voor prachtige staaltjes van vakmanschap. Deze ‘vakvrouwen’ werken in menswaardige omstandigheden en ontvangen een eerlijke vergoeding. Kortom, zij krijgen al het respect dat zij verdienen.

  • Draagtassen, manden en etuis met kleurrijke designs
  • Handgemaakte opbergboxen
  • Geborduurd bed- en tafellinnen
  • Decoratie in hoorn
  • Decoratieve kussens
  • Keukenaccessoires