Welkom bij Hout Luyten, een familiezaak in hart en nerven

Over ons

Hout Luyten timmert al meer dan 100 jaar aan de weg richting het allerbeste hout. Onze zaak werd opgericht in 1918, en bleef al die tijd trouw aan zijn fundamentele waarden. Hier ben je aan het goede adres voor een rijk assortiment, focus op topkwaliteit, advies met meerwaarde en de gezelligheid van een echt familiebedrijf.

Hout Luyten gaat al vier generaties over van vader op opvolger. Stichter Denis Luyten gaf de fakkel in 1953 door aan zijn zoon Leopold. Deze liet de zaak op zijn beurt aan Fons en Vicky. Hun dochters Claire, Florence, Marie en Charlotte staan vandaag aan het roer als afgevaardigd bestuurders.

Een gezonde boom verplaatst zich niet. Ook al evolueerde Hout Luyten in een eeuw van eenmanszaak tot NV, toch is het bedrijf nog steeds gevestigd op zijn oorspronkelijke locatie. Elke dag komen 20 arbeiders, 20 bedienden en 2 vertegenwoordigers fluitend naar het werk aan de Molenstraat te Morkhoven. Hun missie: het hout, het advies, de ondersteuning én de inspiratie bieden waarmee jij van je project een pareltje maakt.

4de generatie werknemer

Technisch tekenaar Dieter is de 4de generatie dat bij Hout Luyten werkt. Ook zijn vader, grootvader en overgrootvader waren bij onze familiezaak aan de slag. Dat illustreert de warme, menselijke aanpak. Dat merk je ook als vakman, wanneer je kiest voor Hout Luyten als partner voor jouw materiaal.

Sprokkel ideeën voor je project

Op zoek naar hout voor je binnendeuren, gevelbekleding, parket en wandbekleding? Laat je inspireren door deze fraaie staaltjes van vakmanschap, gerealiseerd met het aanbod van Hout Luyten.

Van harte welkom in onze toonzalen

De showrooms van Hout Luyten zijn de snelste weg van plan naar project. Onze ervaren experts gidsen jou graag door het rijke aanbod in onze toonzalen. Maak je gauw een afspraak? Dan zetten wij bij aankomst een kopje koffie voor je klaar.

Lolo Deco

Hout maakt deel uit van de wereld om ons heen – en Hout Luyten dus ook. Door onze wortels zijn wij verbonden met de mensen van Morkhoven en van de streek. Tegelijk willen wij ook een verschil maken in het leven van mensen verder weg. Daarom steunen we in Madagascar het initiatief Lolo Deco, waar creatieve vrouwen tekenen voor prachtige staaltjes van vakmanschap. Deze ‘vakvrouwen’ werken in menswaardige omstandigheden en ontvangen een eerlijke vergoeding. Kortom, zij krijgen al het respect dat zij verdienen.

  • Draagtassen, manden en etuis met kleurrijke design
  • Handgemaakte opbergboxen
  • Geborduurd bed- en tafellinnen
  • Decoratie in hoorn
  • Decoratieve kussens
  • Keukenaccessoires